siapa Aku?

My photo
Sorg lelaki, tinggi tak tinggi, gemuk tak gemuk...nothing special pon ... Enjoy my BLoG

29 March 2011

KTM 125/200 Duke

Sambungan dr Minat Moto

Assalammualaikum...
SalamSejahtera...

KTM 125/200 Duke ni adalah moto Fusion...kacukan antara Naked Bike dan Supermoto. Sebelum ni KTM ada 2 jenis moto Duke, iaitu Duke dan SuperDuke(990).

SuperDuke

Duke
(model baru di panggil 690Duke)

125 Duke
Model ini adalah model Mampu milik dan Untuk beginner.
Displacement moto ini 125cc utk pasaran Europe(launch March2011). Manakala mungkin akan masuk pasaran Asia pada Jun ke Oct, dgn displacement lbih besar, 200cc. Di Malaysia Ura2 mengatakan akan dipasang(CKD) di Perlis. Spec utk 200cc blum jumpa lg di mana2 web site. Tp ada yg mengatakan angaran hp utk 200cc adalah 30hp ++. Kuat la utk moto berenjin kecik.

Harga Moto ini Dalam Anggaran RM15000.00 ke RM18000.00(sumber dr Berita Harian online)

utk melihat video2 moto nih...boleh Ke

14 comments:

  1. Izrul Ikhwan IbrahimApril 7, 2011 at 4:13 PM

    aku pun minat moto ni... superbike dh mcm x sesuai dh dgn jiwa aku... lg pun, moto nk pakai hari2 pegi keje, besar sgt nk menyelit agak susah skit... if design mcm ni, amat sesuai utk kegunaan di sekitar KL

    ReplyDelete
  2. kena x masuk lak 125 duke kat atas nie kat malaysia nie??

    ReplyDelete
  3. erm kalo 125 rasenya rodtax x mahal sngt tol x??

    ReplyDelete
  4. hehehe ye yeah yeah .. kat kelantan dah masuk dah ... syarikatnya kat jalan bayam kota bharu kelantan... heheheh aku ni nanti sampai motor je nak sambar satu

    ReplyDelete
  5. salam, nak tnye brader sikit.. dgr crite rider2 kt luar sane kate motor ni tak tahan lasak, so tidak digalakkan beli. adakah itu benar?? aku rasa nak angkat satu, tapi ragu2. hehe.

    ReplyDelete
  6. Berapa harga moto ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 125 masuk yg CBU jer(mahal)
      skrg yg ade 200cc harga dlm 21k
      akan dtg 390(harga belum tau lg)

      Delete
  7. blh sy tahu harga untuk KTM 125 DUKE ABS 2013 ?

    ReplyDelete
  8. Haih! Bile la bole dapat moto niyh?? Minat gile yg 125 duke tu dgn scrambler bike. Pergh rare seyh kalau pempuan bawa.!

    ReplyDelete
  9. kalu ade 125 tu kira ok dah...bakpe la jual kat europe je

    ReplyDelete
  10. semart betul yg 125 tu, bila la nak ada kat malaysia ni

    ReplyDelete
  11. semart betul yg 125 tu, bila la nak ada kat malaysia ni

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum..sy po rase minat jah ko muto ktm 125 nie...sy nie puam..tggi 154 jah...sesuai ko nge muto nie? La kironyo muto ktm 125 nie xmasuk pasaran msia lagi ko?

    ReplyDelete
  13. Nak tanya.. plss lah reply... duke 125 tak masuk malaysia lagi ke

    ReplyDelete